Mijn cavia’s

SAM_2267SAM_2268Af en toe bedenk ik weer iets nieuws.Nu mochten ze de kruiden pot plunderen, dat was smullen!

Mijn eerst creme-bonten waren gladhaar cavia’s, sommige  waren Engels gekruind. Deze fokte ik voor de lol, want ik vind ze erg mooi. Ik had n.l. een kalender waar  een cavia op een schommel ligt, erg schattig! Toen zag ik op een keuring buff-bonte rexen, en ik vroeg mij af of creme-bont rex erkend was, dit was nog niet het geval, maar er waren wel een paar fokkers mee bezig! Toen leek het mij erg leuk om deze kleurslag ook te fokken, en ook in rex, zodat ik weer een doel had om te fokken.

Jaren geleden, fokte ik n.l ook tentoonstellingsdieren, in verschillende rassen. In 1993 begon ik voor mijn dochter met een paar cavia’s, niet veel later gingen we naar tentoonstellingen, en wonnen vele bekers.  De Meerfarm (wij dus), begon toen met goudagouti’s, zilveragouti’s ook engels gekruind. Roodbonte rex, Shelty zwart-bont, Tessel rood,Rus zwart. We zijn toen een paar jaar gestopt met tentoonstelligen, en fokte als hobby nog driekleur  , totdat we voor de lol weer eens naar een keuring gingen…

 

Toen kon ik een cavia ruilen voor een zwartbonte rex, dus daar moest ook een beer voor gezocht worden.Zodoende kwamen er ook zwartbonte rexen bij.

Toen zag ik een mooi zwart amerikaanse beer te koop, die had ik jaren geleden ook gefokt, tot mijn zeugen dood gingen en daar mee stopte.

Dus bij die beer zocht ik ook weer een paar vrouwtjes, en zodoende had ik de Amerikanen weer terug.