Rex creme-bont

Mijn doel is creme-bonte rex cavia’s te fokken. Ik ben begonnen met creme-wit bonte gladhaar, deze heb ik ook gekruind .Deze fokte ik als hobby,  maar ik ga de uitdaging aan om ze ook in rex te fokken. Dit is niet zo gemakkelijk, want mooi creme-bont is al moeilijk, tja en dan nog rex, met goede stugge vachten is zeker niet makkelijk!

Wel heb ik een buff-bonte rex gevonden, en daar de nakomelingen van gekruist met een geleende creme-bonte beer rex.    De cavia’s daarvan zijn te zien bij mijn foto’s, er zitten ook nakomelingen bij van een buffzeugje-rex , gekruisd met een gladhaar creme-bonte beer. De gekruinde cavia’s houd ik niet zelf,  momenteel heb ik er nog  weltwee volwassenen zeugen, en een oude beer. Hij zit bij een konijn die ik gevonden had, deze bleek van niemand te zijn ( gedumpt dus..)

Nu probeer ik verschillende lijnen op te zetten, dat moet wel lukken, want ik heb 1 creme-bonte rex beer, 1 bufbonte beer rex, 2 gladhaar creme-bont rexdragende beren. 1 creme-bonte rex zeug, 5 bufbonte rex zeugen,  diverse buff-bonte rexdragend en creme-bont rexdragende zeugen, en gladhaar  creme-bont zeugen, in totaal 23 dieren.

Als er kleintjes geboren worden, zet ik hun foto bij mijn foto’s.  Volgende week verwacht ik de eerste nestjes van dit seizoen, ‘s zomers fok ik niet i.v.m. de warmte, en weinig verkoop.  Ze gaan dan lekker vakantie houden in de grote buiten-ren.(08-11-2009).

Inmiddels is deze mooie kleur erkent!  (10-10-2010./ misschien al eerder?)

Ze kunnen dus gewoon ingeschreven worden voor de keuring. Wat ben ik blij hiermee!

Merci : F-beoordeling Huizen 2011.